Epoksi 3d zemin kaplama (3 boyutlu epoksi)

Epoksi 3d zemin kaplama (3 boyutlu epoksi)

Mekânlarımızın en önemli unsurlarından biri olan zemin kaplamaları gelişen teknoloji ve ihtiyaçlara göre çeşitlilik göstermektedir. Temel zemin malzemeleri olarak bildiğimiz ahşap, halı, taş gibi malzemeler kendi içinde avantaj ve dezavantajlara sahiptir. Bazı dezavantajların getirdiği kısıtlamalar zemin malzemelerinin tercihini zorlaştırmaktadır. Ayrıca zemin malzemelerinin sahip olduğu özellik, model, tip veya şekillere bağlı olarak kullanıcıları kısıtlamaktadır ve en önemlisi kullanım yerine göre neme karşı direnç gösterme, kolay temizlenme ve uzun süre dayanıklılık gibi özellikleri bir arada barındırması mümkün olmamaktadır. 3 boyutlu zemin uygulaması banyo zeminlerinde ise kullanımı en uygun ve şık olan zeminlerden biridir.

Tüm bu beklentileri ve özellikleri sağlayan 3D Epoksi Zemin hayatımıza farklılık katmak için geliştirilmiştir. Üç boyutlu zemin uygulaması kullanıcıların beğendiği, seçtiği veya tasarladığı görsellerin, zeminine montajlaşması ve özel koruyucu bir reçine tabaka ile kaplanması şeklinde yapılmaktadır. Günümüzde yeni jenerasyon zemin uygulamalarında 3 boyutlu zemin çalışmalarında firmamız KAAN GRUP İNŞAAT olarak 3D Zemin ve çalışmalarında öncü olmaktan gurur duyuyor.

AQUAZEMİN klasik zeminlere oranla çok daha estetik, dekoratif, kolay uygulanan, dayanıklı, ıslak zeminlere uygulanabilen, kolay silinebilme ve derz arası içermeyen gibi birçok özellikleri bir arada bulundurmaktadır. Kullanıcılarına sınırsız seçme özgürlüğü tanımanın yanı sıra gündelik yaşantımızı kolaylaştırmaktadır. 3 Boyut Dekor çalışmalarında dekoratiflik ve estetik aynı çatı altında olmalıdır ki 3D Zemin hissi alınmalıdır.

Kaplamada Kullanılan Şeffaf Çözelti Nasıl Hazırlanır?

Uygulamanın sağlığı ve sonucun olumlu olması açısından zemin solüsyonunun çok iyi hazırlanması gerekir. Karışım 1/3 oranında çift kompenantlı yapılır ve homojenik özellik göstermelidir. Yanlış hazırlama sonucunda oluşabilecek olumsuz durumlar ise:

  1. Çözelti erken veya geç donabilir. Bu durum çözeltide kalitesizliğe ve dayanıksızlığa yol açar.
  2. Buna bağlı olarak kemikleşen zeminde birkaç gün içinde çatlaklar görülebilir.
  3. Çözelti parlaklığını kaybeder ve bu zeminin genel anlamda görünümünü olumsuz etkiler.

Kaplama Nasıl Uygulanır?

  1. Zemin her türlü toz ve kirden arındırılır.
  2. Zeminde fayans, beton, şap, sıva varsa zemin tesviye solüsyonu ile düzeltilir.
  3. Tesviye solüsyonunun bir gün boyunca sertleşmesi beklenir.
  4. Ardından görsel baskısı zemine uygulanır ve görselin zeminle tümleşmesi için bir gün beklenir.
  5. Son olarak şeffaf çözelti görselin üzerine uygulanır ve bir gün bekledikten sonra zemin kullanıma uygun hale gelir.

Uygulama Öncesi Ve Sonrası Nelere Dikkat Edilmelidir?

3D zemin/duvar uygulamasında uygulama yapan ekibin hassasiyeti ve kullanılan kimyevi teknikler önem arz eder. Eksik veya hatalı yapılan şeffaf solüsyon zeminde baloncukların oluşmasına neden olabileceği gibi hassasiyet göstermeyen ekibin çok iyi bir kimyevi terkip olsa bile uygulama eksikliği kemikleşen solüsyonun çatlamasına neden olabilir. Bunun yanında uygulama öncesi ve sonrası sizin zemini nasıl kullanacağınızı teknik ekip zaten size bildirecektir.

Galeri